Bastionstraat 11-10, Arnhem

“JE EIGEN KLEURRIJKE WANDDECORATIE MAKEN, DAT KAN JIJ!”

kleurrijke schilderij met roze strepen. Makkelijk zelf te maken.


Je eigen kleurrijke wanddecoratie maken?! “Maar ik kan helemaal niet schilderen.” Geen probleem, deze DIY is zo makkelijk te maken, iedereen moet dit kunnen. Met dit kunstwerk als wanddecoratie is jouw interieur een echte eyecatcher rijker. Lees snel verder om er achter te komen hoe ik dit kunstwerk heb gemaakt!

Maar eerst, welkom! Leuk dat je weer een van mijn DIY blogs leest. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een van mijn projecten zo heb gedeeld, de laatste was de IKEA HACK spiegel. Zonde eigenlijk want ik laat je graag meekijken. Zo kunnen jullie ook een mooi interieur creëren voor een klein budget!

Laten we maar beginnen met de DIY. Ik kreeg de inspiratie voor dit project op Instagram. Ik zag een gigantisch doek hangen met gele strepen en dacht: “Wauw, hoe vet is het dat zoiets simpels, zo veel aandacht kan trekken?”

kleurrijke kunst in de eetkamer
inspiratie van Instagram @lieblingszuhause.in.hamburg

DOE-HET-ZELF?

Kan ik dit zelf? Dat is vaak mijn eerste gedachte bij het zien van iets cools op internet of in een woonwinkel. Dit keer hoefde ik daar niet super lang over ne te denken. Want dit zijn de spullen dit je nodig hebt voor het project:

  • Schilderdoek (in gewenst formaat)
  • Schilder tape (in gewenste dikte)
  • Verf in gewenste ‘knal’ kleur en wit
  • Kwasten
  • Plint of lijst

STAP VOOR STAP

Nu je weet welke spullen je nodig hebt is het tijd om aan de slag te gaan. Ik neem jullie even mee door de stappen die ik heb doorlopen om deze kleurrijke kunst te maken.

Stap 1: Voorbereiden

Zorg ervoor dat je je werkplek afdekt, zo kun je zonder stress over vlekken aan het werk. Meestal gebruik ik hier een vuilniszak voor die ik open scheur in de naad. Niets is zo vervelend als een mooie tafel die vol felgekleurde verf zit.

Daarna ga je je schilder doek afplakken met de schilder tape. Het makkelijkste is hierbij de dikte van de tape als banen aan te houden en van links naar rechts om en om een baan tape te plakken. Geen gedoe met rekenen of meten, wel zo fijn (resultaat zie je hieronder). Je kan er ook voor kiezen om vanuit het midden te werken. Dan heb je aan beide kanten een gelijke streep, achteraf gezien zou ik dit de volgende keer wel doen.

Stap 2: Schilderen

De basis is zo goed als klaar. Het enige wat je nu nog moet doen voor de kleur erop kan is de randen bij de tape wit verven. Zo krijg je een mooie strakke lijn en geloof me dat maakt hem wel 10x mooier! Wanneer je alle randen hebt gewit laat je alles even goed drogen. Als je dit niet doet gaat dit mengen met je kleur en dan krijg je niet dat knallende effect.

Tijd voor je kleur! Hopelijk heb je een lekker knal kleurtje gekozen, dat zie ik graag! Om je eigen kleurrijke wanddecoratie af te maken ga je nu de banen verven met deze kleur. Het kan zijn dat je meerdere lagen moet schilderen om de kleur egaal en dekkend te krijgen. Maar ook dit is helemaal de moeite waard.

Stap 3: Tape verwijderen

Yeah, je kunstwerk is bijna klaar! Je mag nadat de verf een beetje gedroogd is de tape verwijderen. Let op dat je tape niet terug op het doek komt, het zou zonde zijn als er zo een vlek op je schilderij komt.

Stap 4: Omlijsten

Om je kleurrijke wanddecoratie af te maken moet deze natuurlijk een lijst krijgen. Je kunt een lijst kopen maar je kunt ook een vloerplint gebruiken. Ik had er toevallig nog over van de laminaatvloer. Deze heb ik op maat gesneden en vervolgend met spijkers aan het doek vastgezet. Weer wat restmateriaal van de container gered.

Dat was het al! Appeltje-eitje toch? Ik hoop dat jullie het een leuke DIY vinden en er zelf mee aan de slag gaan. Laat het me even weten via Instagram, tag me even (@colorful.loft.living) in de foto van jouw kleurrijke wanddecoratie! Ik ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *