Bastionstraat 11-10, Arnhem

TABBY CHIQUE

Daar popte dan eindelijk dat gaatje in onze agenda op. Deze ‘Verantwoord wonen met:’ blog heeft veel te lang op de plank gelegen. Dit keer is het woord aan Andrea van Tabby Chique die een van de grootste ergernissen van katten- en interieurliefhebbers weet op te lossen met het creatieve kijk op vintage. Het kon dan ook niet anders dat we haar interviewde voor onze blog met verantwoorde ondernemers. Hopelijk worden jullie hier net zo enthousiast van als wij !

Verantwoord Wonen Met: Tabby Chique

Dit is Andrea, alias: Crazy Cat Lady, met een van de CEO’s van Tabby Chique. Echt gek is Andrea natuurlijk niet. Maar een echt kattenvrouwtje werd ze al toen ze 4 jaar was, ze kreeg toen haar eerste kat, een tabby.

In haar Tabby Chique-atelier tovert ze vintage en antieke meubels om tot kattenmeubels. Haar doel: producten maken voor onze harige vrienden die ‘purrr-fect’ passen in stijlvolle interieurs en tegelijkertijd functioneel zijn. “Jij een stijlvol huis en je kat(ten) veilige en fijne plekje. Als ze hem niet gebruiken, heb jij nog steeds een eyecatcher in je huis”, zegt ze terecht.

Leuke Weetjes Over Tabby Chique

  • Als dochter van een dierenarts met een praktijk aan huis, groeide Andrea op tussen allerlei soorten dieren.
  • Andrea is ook professionele kattenoppas
  • Dat ze voor Tabby Chique 20 jaar als grafisch ontwerper heeft gewerkt.
  • Dat zie je ook wel terug in haar super leuke kattengids, boordevol met tips voor je kattenvriendjes. Je vindt hem hier op Kattengoed.nl.
  • Bij Tabby Chique kun je ook meubels voor mensen vinden.

Pluche Bedje Met Kattenprint

Dé frustratie van Andrea, dat is waar het idee voor Tabby Chique ontstaan is. “Waarom kan ik geen kattenmeubel vinden dat wél bij mijn interieur en smaak past? En niet weer zo’n pluche bedje met kattenprint of strak kil design.”

Het antwoord op die vraag heeft ze nooit gevonden, maar de oplossing heeft ze zelf bedacht. Namelijk deze meubels zelf maken! Zo werd Tabby Chique geboren. Niet veel later in 2020 werd het bedrijf opgericht. Een eenmanszaak met 2 harige CEO’s aan het hoofd.

kattenmeubels

Mix ’n Match

“Ik ben nooit zo bezig met woonstijlen, ik maak meubels die ik mooi vind en die passen wat mij betreft in elk huis. Ik vind dat je (bijna) alles kan mixen & matchen.” Zegt Andrea als ik haar vraag naar de (woon)stijl die zei zou toekennen aan haar producten. Wat wel opvalt is dat de meubels die worden omgetoverd voornamelijk vintage of antiek zijn.

Dat is ook niet gek want Andrea is niet alleen opgegroeid tussen de dieren, maar ook in een huis vol met design en antiek. Dus haar liefde hiervoor zit er al van jongs af aan in. Net als de voorliefde voor kastjes.

De theekastjes hebben voor haar daarom een kleine favorieten rol binnen de onderneming. Maar “jeetje, ik vind eigenlijk al mijn producten mooi, haha.” Geeft ze aan als ik vraag naar haar favoriete producten en daar heeft ze ook gelijk in. Ook ik ben van fan van ieder kattenmeubel wat voorbij komt.

kattenmeubels

Een Creative Duizendpoot

“Ik heb oog voor compositie, kleur en detail. Dat gaat vanzelf, dat zit er van nature in.” Andrea maakt met haar onderneming gebruik van alle vaardigheden die je als creatieveling bezit en soms relatief gemakkelijk kan leren. Voor ze begon met haar eerste projecten, heeft Andrea een houtbewerkingscursus gevolgd. Maar daar bleef het niet bij, in de loop van de tijd heeft ze nog zoveel meer geleerd qua styling en renoveren. “Teveel om op te noemen, het is een vak en ik wil altijd alles purrrfect doen.” Al ging het soms met vallen en op staan.

Haar ervaring als grafisch ontwerpen is ook overal terug te zien. Met prachtige product foto’s, een leuke insta feed en matchende website is alles helemaal in Tabby Chique stijl! Hoe knap dat ze dit bedrijf zo helemaal zelf uit heeft gebouwd tot wat het nu is (met hulp van de 2 harige CEO’s natuurlijk).

kattenmeubels

“Ga Lekker Struinen”

kattenmeubels

TIP VAN TABBY CHIQUE:

Er wordt zo ongelofelijk veel aangeboden op Marktplaats, Insta, kringloop, vintage winkels en veilingen.

Je kan er niet meer omheen, er is voldoende keuze. Ga lekker struinen en als je daar geen zin in hebt, koop je bij een kleine vintage ondernemer.

Vind jij het ook zo moeilijk om kattenmeubels te vinden die wél bij je interieur passen? Kijkt jouw kat totaal niet om naar dat ongeïnspireerde pluche kattenbed dat jij eigenlijk niet eens mooi vond? Niet getreurd: bij Tabby Chique houden we ervan om katten blij te maken. En hun personeel ook.

Wij geloven dat het mogelijk is om fantastische én functionele (katten)meubels te maken. En ook nog vintage en antiek!

Meer informatie of contact opnemen kan via onderstaande socials:

Eén reactie op “TABBY CHIQUE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *