Bastionstraat 11-10, Arnhem

”EEN TWEEDEHANDS INTERIEUR IS ECHT VERSCHRIKKELIJK!”

Complete onzin als je het mij vraagt. Maar waarom? Nieuw is toch veel beter en mooier? Buiten dat leven we in een maatschappij waarin alles nieuw moet zijn. We ons nieuwe huis vol zetten met meubels die we voor ons op maat laten maken en precies bij ons moodboard passen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over dat de meeste woningen allemaal afgeleid zijn van hetzelfde plaatje. Maar wat is daar nu leuk aan? Ik ben dus voor een tweedehands interieur!

1. Glazen wand: Kozijnen afgehaald via marktplaat (Gratis) 2. Lampionnen via marktplaats, voet zelf gemaakt 3. Kunstplanten via marktplaats
1. Glazen wand: Kozijnen afgehaald via marktplaat (Gratis) 2. Lampionnen via marktplaats, voet zelf gemaakt 3. Kunstplanten via marktplaats

Waarom wil iedereen eigenlijk deze zelfde uitstraling? Dat gevoel van luxe, die ene dure bank of dat schilderij met gouden details? Is het net als het ideale schoonheidsbeeld? Voelen we onszelf er echt goed in of is het om door de buitenwereld goedkeuring te krijgen? Of om te laten zien dat we het ‘goed’ voor elkaar hebben.

Ik denk dat we ons allemaal laten leiden. Ons laten leiden door de media die ons influistert wat mooi is en wat niet. Maar wie maakt het nu uit of de bank die je in huis hebt van marktplaats komt of van de woonwinkel van tv? Niemand!

Tweedehands interieur

Laatst kreeg ik de vraag of ik bepaalde producten in mijn huis wilde uitlichten voor een publicatie. Ik ging even na waar ik mijn meubels vandaan heb en kwam tot de conclusie dat er weinig uit te lichten viel! De duurste aankoop in huis is de bank, die is tweedehands en de vorige eigenaar kocht hem bij Leenbakker. Even voelde ik me een beetje opgelaten. Maar waarover eigenlijk? Ik zou juist trots moeten zijn dat we hier met zo weinig, zo’n persoonlijk plekje hebben gecreëerd.

Ik vind het ons huis zelfs leuker maken dat ieder dingetje zijn eigen verhaal heeft en dat het me bijna niks heeft gekost. Sterker nog, als ik niet zo ‘krenterig’ was dan hadden we hier misschien niet eens gewoond. Het gaat zelfs zo ver dat ik een prijskaartje bekijk en zeg: “Voor dat geld kan ik het nog beter zelf maken”. Want als ik eerlijk ben vind ik sommige spullen veel te prijzig voor de kwaliteit die je krijgt.

. Salontafel via marktplaat 2. Kleed via marktplaats 3. Kunstplanten via marktplaats 4. Vintage radio via marktplaats (gratis) 5. Bank via marktplaats 6. Kussens zelf gemaakt

Schat zoeken

Buiten dat ik het enorm leuk vind dingen zelf te maken ben ik ook gek op het afspeuren van marktplaats. Het is soms lastig als je naar iets op zoek bent waarvan je nog niet weet dat je het zoekt. Maar dat maakt het ook des te leuker als je het dan uiteindelijk wel vind. Zo geld dit ook voor de rommel- & snuffelmarkten die ik regelmatig af ga. Zo heerlijk om dat ene koopje te vinden, maar vooral dat ene te vinden dat niet half Nederland in zijn kast heeft staan! Want wat ik al eerder zei: “Wat is daar nu leuk aan?”

Sowieso hebben we decoratie nooit echt nodig. Dus je kunt vast wel wat decoratie vinden op een plek waar je weet dat je ze een tweede leven kan geven. Denk eens aan de kringloop! Als je er dan toch bent, geef dan ook even wat spullen af die je al lang had willen weg doen.

Ach, draaf ik nu een beetje door? Natuurlijk zwicht ook ik wel eens voor dat ene kandelaartje of dat ene kussentje. Maar volgens mij kunnen we allemaal wel wat beter stil staan bij alles wat we consumeren en dat geldt niet alleen voor ons interieur.

1. Buste vrouw via marktplaats 2. Posters uit prenten zaakje Den Haag, Verzameljaarbeurs, zelf gemaakt of Marktplaats 3. Vaasje gekregen maar ook van vintage winkel 4. Lampion van marktplaats met zelf gemaakte voet

Leuke oefening:
Ga eens na hoeveel spullen nieuw of tweedehands zijn in je interieur. Ga van de nieuwe spullen eens na of je deze niet beter tweedehands had kunnen kopen via markplaats. Zo zul je zien dat je ook best wel wat geld had kunnen besparen met het hergebruiken van spullen.

Hopelijk heb ik je een beetje aan het denken gezet met deze blog! Lees ook mijn low-budget blogs eens voor leuke tips & tricks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *