Bastionstraat 11-10, Arnhem

“ZO MAAK JE EEN GOED MOODBOARD!”

zo maak je het perfecte moodboard

In deze interieurblog lees alles wat je moet weten over het maken van een goed moodboard. Hoe je Pinterest gebruikt en hoe hij in je voordeel kan werken maar ook over hoe je afbeeldingen met een slechte resolutie kan verbeteren. Leuke tips over hoe je je moodboard nog wat extra dimensie kan geven en hoe je de uitwerkt tot een waar kunstwerk!

Voor ik verder ga over het moodboard wil ik je bedanken dat je er weer bent om mijn blog te lezen. Deze blog zal ik je leren waar je op moet letten als je een goed moodboard wil maken waar je echt op terug kan vallen. Het moodboard moet zo sterk zijn dat je het zonder uitleg aan een ander kan geven en ziet wat jou plannen zijn voor je woning. Hoe bereik je dit en wat is er voor nodig? Je leest het hier!

Een moodboard:

Een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het kan je helpen bij het visualiseren van een idee dat je hebt over een bepaalde ruimte en is vaak het begin van een goed ontwerp. Het fijne is dat het een makkelijk te maken hulpmiddel is en voor iedereen haalbaar is. Maar een moodboard maken wat ook echt klopt bij de ruimte en wat ook echt past bij de mogelijkheden van een kamer blijft lastig.

Pinterest is je beste vriend

Pinterest:

Het is vast geen verassing als ik vertel dat je het beste inspiratie kan zoeken voor een moodboard met Pinterest. Maar hoe zet je Pinterest nu goed in voor een Interieur moodboard. Hoe werkt Pinterest nu eigenlijk?

Pinterest zoekt met behulp van het algoritme naar plaatjes die jij misschien leuk vind. Deze zie je allemaal op de hoofpagina van Pinterest. Je kunt je opgeslagen afbeeldingen opdelen in borden, dit is erg handig als je nog niet helemaal weet welke interieur stijl het beste bij je past. Wat er nu gebeurd is dat je binnen dat bord bij meer ideeën kunt kijken waardoor het algoritme alleen opties voor dat bord gaat zoeken. Dit bord kun je waar nodig nog opdelen in secties en als je slim bent benoem je deze naar de verschillende ruimtes binnen je woning.

Oké! Nu weet je hoe Pinterest werkt en hoe je dit kan gebruiken voor jouw interieur moodboard. Tijd om je uit te leggen wat het verschil maakt tussen een ok moodboard en een super moodboard.

Jouw woning op het moodboard:

Wat veel mensen doen als ze een moodboard maken, is klakkeloos plaatjes verzamelen van wat ze mooi vinden, waar op zich niets mis mee is. Ook zo kun je een idee overdragen van wat je mooi zou vinden voor een interieur. Maar zegt het dan soms niets over jouw interieur. Stel je een voor dat je in een appartement woont dat barst van de authentieke elementen en je kiest alleen maar plaatjes van een moderne villa?! Hoe ga je deze ideeën dan toepassen in jouw interieur? Als je dat moodboard aan een ander laat zien, hebben ze misschien niet eens door dat voor je eigen woning is. Daarom is het zo belangrijk dat je blijft bij wat er mogelijk is in je woning!

do's:
1 bord per stijl
werken in secties
meer ideeën gebruiken
don'ts
vanalles pinnen
niet op kleur zoeken

Zoeken op kleur:

Dit wil ik je zeker aanraden. Dit zal het zoekwerk te versnellen en je moodboard echt in een woonstijl te krijgen. Wanneer je zoveel mogelijk op dezelfde kleur zoekt zal Pinterest je suggesties in die kleur blijven geven. Uiteindelijk krijg je een super mooi samenhangend moodboard.

Goed! Het is tijd om te kiezen. Kies de afbeeldingen uit die jij het beste vind passen bij hetgeen dat je wil bereiken in jouw interieur. Deze afbeeldingen ga je downloaden en in een map verzamelen. Zorg ervoor dat je er genoeg hebt om je moodboard mee te vullen. Deze afbeeldingen ga je in Google Afbeeldingen slepen om te kijken of er afbeeldingen zijn met een betere resolutie. Als deze er zijn dan sla je deze over de bestaande afbeelding op. Dit is belangrijk zodat je met het verschalen van een afbeelding een scherpe foto blijft houden. Wanneer je je afbeeldingen gaat afdrukken is dit nog belangrijker.

google zoekt een hogere resolutie.

Aan de slag:

Nu heb je de perfecte selectie gemaakt voor je moodboard. Nu ga je deze samenstellen tot een mooie collage. Deze collage zal een weergave zijn van jouw interieur zonder dat je daar verder ook nog maar iets concreets over hebt besloten. Het is aan jou de keus of je liever online alles samen gaat voegen of dat je lekker aan de knutsel gaat. Het heeft beide zo zijn voordelen. Als je het online gaat doen kun je makkelijk de maten van je afbeeldingen aanpassen en makkelijk dingen aanpassen. Ga je aan de knutsel kun je het zo gek maken als je zelf wilt, laat je creativiteit gaan!

Zelf heb ik een voorkeur voor een combinatie van. Ik start met een mooie collage maken in Canva. Later print ik deze uit en voeg ik nog wat stalen toe van de materialen die ik graag wil gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan kleuren voor de muren, hout voor de vloeren en tegels voor de keuken.

stalen toevoegen aan je moodboard van kleuren, vloeren, stoffen en tegels.

Maar doe vooral wat jij leuk vind om te doen niet is fout. Denk er alleen aan dat je blijft bij de interieur stijl die je voor ogen hebt! Ga jij aan de slag na het lezen van deze blog?

Deel het even in je verhaal en tag @colorfulloftliving, het lijkt me super om al jullie resultaten voorbij te zien komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *