Bastionstraat 11-10, Arnhem

“DUURZAAM & VERANTWOORD WONEN: ZO ZIEN WIJ DAT.”

Duurzaam verantwoorde wonen

Duurzaam, een term waar je tegenwoordig niet onderuit lijkt te komen. Deze term kun je op wel 100 verschillende manieren bekijken. Bijvoorbeeld door de manier van produceren, door hoelang een product meegaat, doordat het van gerecycled materiaal is gemaakt en ga zo door. Soms wordt iets al duurzaam genoemd als er een minimale vooruitgang is in manier van produceren. Kortom het woord ‘duurzaam’ wordt te pas en te on pas overal aan toegekend. Waardoor je als consument om de tuin wordt geleidt en je het idee hebt altijd duurzaam bezig te zijn. ‘Nou, dat is toch juist goed?’, zou je misschien denken. Maar daar zijn we het niet mee eens bij Colorful Loft Living. Er zou eigenlijk een soort duurzaamheidsscore moeten zijn, net als we de ‘Nutri score’ hebben bij eten. Om ons niet in deze gekte rondom het woord duurzaam te mengen kiezen wij voor het woord ‘verantwoord’ wonen.

Verantwoord Wonen: het concept

Verantwoord wonen houdt in dat we een voorkeur hebben voor hergebruikte meubels en materialen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat iets hergebruiken de meest effectieve vorm van ‘duurzaam’ is en dus ook verantwoord. Hier zitten geen scheve marketing trucjes omheen om jou te laten denken dat je goed bezig bent. Het is simpel, iemand aan de andere kant van de cirkel wil van zijn meubel af, brengt het weg of zet het te koop en wij komen het vervolgens tegen. Het meubelstuk wordt ingekocht, bij jou in de woning geplaatst en kan in de meeste gevallen nog jaren tegenaan. Hierbij bieden wij verschillende diensten aan die jou gaan helpen bij het realiseren van een verantwoorde woning.

Mogelijkheden zijn eindeloos

Als je de meest voor de hand liggende woonwinkels achter je laat en gaat kijken hoeveel aanbod er is in her te gebruiken spullen zul je versteld staan. Er is veel meer dan alleen Marktplaats. We merken het om ons heen, kringloopwinkels worden drukken bezocht, Instagram accounts waar tweedehands spullen worden aangeboden schieten als paddenstoelen uit de grond en ook voor het hoge segment zijn er genoeg oplossingen om aan tweedehands design pareltjes te komen. Zo ontdekten we laatst Whoppah op de Vt-wonen design beurs. Ze zijn te vergelijken met marktplaats maar zij bieden alleen design items aan, bezorgen én controleren deze items zelf voor ze naar de koper gaan. Zo weet je zeker dat je aankoop goed is en heb je geen gedoe met afspreken met de verkoper.

Ondertussen zijn wij druk bezig met het opstellen van een winkelgids waarin alle kringloop-, tweedehands-, vintage- en antiekwinkels in Nederland. Lang niet alle winkels zijn te vinden op Google Maps en als ze er wel op staan zijn de reviews ronduit triest. In de meeste gevallen kun je goed slagen in dit soort winkels, je moet alleen de beeld van normaal winkelen even achter je laten. Het ‘kringlopen’ is juist leuk door het speuren door stellingen vol met serviesgoed, door bomvolle hallen met meubels en dan vinden wat je zocht, of soms zelfs niet zocht.

Wij gaan ons best doen om al deze winkels zelf te bezoeken en ze op een objectieve manier te beoordelen. Wat is het aanbod? Wat is de minimale prijs en wat is de maximale prijs? Welke spullen en stijlen bieden zij aan? Zo kun je op basis daarvan een goede selectie maken van winkels die jij wilt bezoeken. Zo helpen we jou duurzaam omgaan met spullen en dus verantwoord wonen.

Voor interieur & exterieur

Als we naar de huidige architectuur kijken zien we dat alles luxe moet uitstralen. Je woning wordt niet alleen van buiten maar ook van binnen haast een symbool van status. Wij geloven daar niet zo in, wij vinden dat een woning persoonlijkheid moet uitstralen en dat wij als ontwerpers een voorbeeld moeten zijn voor de buitenwereld. Door mensen te laten zien hoe het ook kan, in plaatst van te een weerspiegeling te zijn van alle Woonmagazines, zijn wij een weerspiegeling van jou als persoon. Wij zijn degene die duurzaam helder maken daarmee laten zien dat verantwoord wonen mooi en voor iedereen kan zijn, grote portemonnee of een kleine portemonnee dat maakt voor ons niet uit.

We willen ons richten op modulaire oplossingen en het toepassen van hergebruikte materialen, ook in de bouw van woningen. Daarom zijn we op het moment druk bezig met het onderzoeken van dit soort oplossingen. Als we samen meer laten zien wat verantwoord wonen voor mogelijkheden biedt, er steeds meer mensen deze keuze maken. Lees daarom regelmatig onze blog voor updates rond dit onderwerp.

Duurzaam & Verantwoord Wonen Op Pinterest

Wil je inspiratie op doen over Verantwoord wonen? Volg ons dan op Pinterest, waar we verschillende borden hebben waarop we onze visie omzetten in beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *